18 Mayıs 2008

Etli patlıcan



Üç kişilik bir tarif bu. Bir çorba kasesi kadar kuşbaşı et bir yerde pişirilir. Bir tencerede zeytinyağı kızdırılır. Küp şeklinde doğradığımız soğan ve irice doğranmış biberler yağa atılıp biraz kavrulur. Üzerine etler atılır ve karıştırılır. Karışımın üzerine 1 domates rendelenir ve birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası eklenir. Küp şeklinde doğranıp tuzlu suda bekletilmiş 1 adet büyük bostan patlıcanı da yemeğe eklenir. 1 bardak su ilavesiyle yemek pişirilir. Tuz eklenir. Taze dereotuyla servis yapılır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ohhhh gitti su pisi sonunda,inanki pisi yiyesim gelmiyor artik senin yuzunden,etsizi de cok guzel olur bu patlicanin soguk soguk..ellerine saglik becerikli kalimero,neye degse elin cok zoenli ve guzel cikiyor,bilesin.

Adsız dedi ki...

üstteki kis manzarasi sana ait bir fotograf mi? cok güzelmis!

kalimeero dedi ki...

hulya cok guldurdun beni:))) Ama iyi olmus bak pisi yemezsin iste saglikli degil zaten:) Aslinda ara ara yaptigim seyler oluyor da resmini cekmeyi unutuyorum. ovgulerin icin sagolasin, ben de senin yemeklerin icin ayni seyi dusunuyordum.

rahsan merhaba tekrar. Evet kis manzarasi bizim evin önü. ben de cok seviyorum bu resmi. masal gibi.