7 Ağustos 2008

Esmer pirinç pilavı



Bu pilavı son günlerde pişirmeye başladım. Pişme süresi beyaz pirinçten çok daha uzun ama yapılışı daha kolay, çünkü yağda kavrulmuyor. Ölçüleri: 1 bardak esmer pirince 2.5-3 bardak su, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz. Suyu kaynatıyoruz, içerisine pirinç, yağ ve tuzu koyup bir kere karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 40 dk. bu şekilde yavaşa yakın ateşte pişirdikten sonra açıp tüm suyunu çekmiş mi diye bakıyoruz. Çektiyse 10 dk. dinlenmeye bırakıyoruz. Biz esmer pirinç pilavını üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyoruz. Biberli sos da güzel olur. Afiyet olsun!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel oluyor mu? ben bir kere denemistim, lapa gibi tatsiz tuzsuz birsey oldu yiyememistik, bir de senin tarifle denemeli!

kalimeero dedi ki...

rahsan, ben de besinli diye yiyorum. tatsiz geldigi icin de sarimsakli yogurt dokuyoruz:) ama suyunu iyice cektirirsen ve biraz dinlendirirsen lapa gibi olmuyor.

Bir Anne dedi ki...

Esmer pirinc zor pisiyir gercekten, ama cok lezzetli bence. Sarmisakli yogurt fikri degisikmis. Denemeli.

Adsız dedi ki...

Merhaba Kalimeero,uzun bir ara vermiştim.Yeniden döndüm sahalara:)Herkesi yerinde ve sağlıklı görmek çok mutlu etti beni.Ellerine sağlık bayağı enfes mamalar üretmişsin yokluğumda.Görüşelim sık sık emi,sevgilerimle...

deryaligunler.forumlari dedi ki...

slm bayanlara özgü paylaşım siteme beklerim http://deryaligunler.forumlari.net

Adsız dedi ki...

pirinci en az yarım saat önceden ıslatmak gerektiğini yazmamışsınız ?...

Adsız dedi ki...

Evet yaş pirinç iyidir. Di mi hülyalar?