25 Mayıs 2007

Ciğer kızartma



Ciğerin zarı çıkarılır, büyük damarları ayıklanır. Küplere kesilir. Derin bir kapta un ve tuz karıştırılır. Ciğerler bu karışıma bulanır. Tavada yağ kızdırılır, bu yağa biraz sirke eklenir. Unlu ciğerler hafif silkelenip yağda kızartılır. Bu kadar! :)
Ciğer çabuk piştiği ve hemen kuruyup sertleşebileceği için düşük-orta ateşte biraz pişirilip hemen servise sunulmalı. Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Kalimeero'cuğum, ciğer kızartma çok güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Kalimeroo ,
    ben pek sevmem ama eşim bayılır böyle şeylere.
    Güzel görünüyor aslında ama yerken ki okıyır kıyır oluş var ya işte ondan hoşlanmıyorum.
    Sevgileirmle canım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ayyy olsa da yesek, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.
    Bir de unutmadan, gecen gun bir kitapcida cok seker Kalimero figurleri gordum, cocuklar diyorlar anne bu ne? (Onlar Kalimeroyu hic seyretmedikleri icin tanimiyorlar bu civcivi.) Gordugum figurlerden birisi senin resimdekinin aynisiydi, seni hatirlatti bana:)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Adsız6:14 ÖS

    ben cigeri hic sevmem ama valla yalan demiyorum, bunu canim cekti!!!

    YanıtlaSil
  5. hayat'cigim tesekkurleerrrr!

    gulos, ben de cok sevmem cigeri ama esim sevdigi icin aliyor. sonra ben de yiyorum tabi:)

    bir anne, ben de hayal meyal hatirliyorum cizgi filmi. istanbul'da da var midir acaba calimero figurleri. nesli tukendi gibime geliyor. senin gibi bir kitapcida gorsem ne kadar sevinirdim herhalde.

    rahsan, pogacanin hatiri kalmisti ama hadi bu oyle olmadi:) senin sevecegin seylerin de sirasi gelir. bekle, cok yakindaaaa! :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Sirkeyi kızgın yağamı ekliyorsun?? sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. evet almula. kizgin yaga ekleniyor. bir kasik kadar.

    YanıtlaSil
  8. Bu resimler arasında çok acıktım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Adsız3:13 ÖS

    kali, nereye kayboldun?

    YanıtlaSil
  10. Adsız8:03 ÖS

    merhaba canım ben de ciger kızartmasını severim ve arasıra yaparım ama yağa sirke koymak ilginç geldi hiç duymamıştım.selmlar..

    YanıtlaSil
  11. loungetime hosgeldin, sefalar getirdin.

    rahsan'cigim, bir haftalik bir geziye cikmistik. sonrasinda da baska sehirde 4 gunluk bir toplantim vardi. eve geleli cok olmadi. siteye el attim hemen:) insallah iyisindir. sevgiler..

    suheyla selam! sirke, cigeri yumasatsin diye koyuluyor. bir tatli kasigi kadar.

    YanıtlaSil