kalimeero

civciv uğraşları

7 Ekim 2010

Yürek sote

›
Yürek ufak ufak doğranır. Yağda biraz çevrilir. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve biber eklenir. Biraz kavrulur ve içine 1-2 domates doğr...
1 yorum:
7 Ağustos 2008

Esmer pirinç pilavı

›
Bu pilavı son günlerde pişirmeye başladım. Pişme süresi beyaz pirinçten çok daha uzun ama yapılışı daha kolay, çünkü yağda kavrulmuyor. Ölçü...
7 yorum:
21 Temmuz 2008

Etli ekmek tadında lahmacun

›
Merhabalar.. Bugün devletşah 'ın sitesinden tepsi lahmacunu denedim. Çok nefis oldu. Tarifi aynen uyguladım. Sadece kıymalı içe bir kaşı...
3 yorum:
2 Temmuz 2008

Kumpir

›
İrice bir patatesi iyice yıkayıp fırının ızgarasına koyuyoruz. Yaklaşık 40 dk. içi yumuşayana kadar pişiriyoruz. Patatesin üst kısmındaki ka...
6 yorum:
25 Mayıs 2008

Yaşayan gelenekler festivali 2008

›
Geçenlerde şehrimizde 23. Yaşayan Gelenekler Festivali kutlandı. Farklı milletlerden insanlar kendi kültürlerine ait yemek, sanat, müzik ve ...
8 yorum:
23 Mayıs 2008

Yaz böreği

›
Geçen gün arkadaşımın kızının 2. yaşgünü için yaptığım börekler. Tarifi portakalağacı 'nda gördüm, o da Vatan gazetesi ekinden almış. Be...
2 yorum:
18 Mayıs 2008

Etli patlıcan

›
Üç kişilik bir tarif bu. Bir çorba kasesi kadar kuşbaşı et bir yerde pişirilir. Bir tencerede zeytinyağı kızdırılır. Küp şeklinde doğradığım...
3 yorum:
2 Mart 2008

Pişi

›
Adı pişi mi bişi mi diye araştırırken her zaman olduğu gibi son durak tdk.gov.tr 'ye bakıp kararımı verdim. Bişi tatlı olanına deniyormu...
12 yorum:
28 Ocak 2008

Mayasız çabuk poğaça

›
Sabah kahvaltılarına yapabileceğiniz, hamurun mayalanmasını beklemeden yoğurup yuvarlayıp fırınladığınız kıtır kıtır bir poğaça tarifi bu. 1...
11 yorum:
26 Ocak 2008

Kahvaltı alternatifleri-3

›
Mozerella peynirli mantar Mantarlar soğanla beraber yağda kavrulur. Tuzu ve baharatı atılır. Suyunu çekmeye yakın bir fırın kabına aktarılır...
3 yorum:

Yeşil mercimekli börek

›
Yeşil mercimekler haşlanır ve suyu süzülür. Yağda soğan kavrulur, üzerine mercimekler eklenir. Beraberce karıştırılır ve tuzu, biberi katılı...

Pizza -2

›
1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz, 2 su bardağı un, ve 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırılıp o...
2 yorum:
8 Ocak 2008

Kıymalı ekmek

›
Bayat ekmekler parçalanır. Bir fırın kabı yağlanır ve ekmekler dibine döşenir. (İsterseniz bu aşamada ekmekleri biraz fırına verebilirsiniz....
4 yorum:
15 Kasım 2007

En iyi nerede yenir?

›
En iyi baklava markasını ararken bakın ne buldum. Birileri bakmış, araştırmış, kullanışlı bir liste oluşturmuşlar. Hepimizin bir gün işi düş...
16 yorum:
26 Ekim 2007

Yeni tarifler, eski tatlar..

›
Sırada, ikisi portakalağacı'nın yardımıyla yaptığım üç tarif var. İlki, ne zamandır denemek istediğim etimekli patlıcan salatası . Görün...
9 yorum:
22 Eylül 2007

Kahvaltı alternatifleri-2

›
Zeytin ezmeli mozerellalı kanepe Kuşkonmazlı patatesli omlet Karışık otlu kahvaltı salatası (Spring Mix salad)
9 yorum:
2 Eylül 2007

Pizza

›
Bu sabah, geçen gün arkadaşım Pınar'dan aldığım pizza tarifini denedim, hoşuma gitti. Şöyle yapılıyor: Ekmek makinesine 2 su bardağı ılı...
8 yorum:
21 Ağustos 2007

Yumurtalı peynirli spagetti

›
Spagetti tuzlu kaynar suda haşlanır. Suyu süzülür. Tencere tekrar ocağa konur, altı iyice kısılır. Makarnalar bir kaşık tereyağı ile iyice k...
6 yorum:
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkında

Fotoğrafım
kalimeero
kalimeero 79 İstanbul doğumlu. Akademisyen, evli ve iki çocuğu var. Bu site, başta yemek tarifleri olmak üzere, bilumum civciv uğraşlarının paylaşıldığı bir yer olmak arzusunda. Oldukça kişisel ve amatör bir çalışma olarak başladı ve hobi olarak devam ediyor. Resimler kalimeero'ya ait. Ziyaret edenlere teşekkürler.
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.