7 Ağustos 2008

Esmer pirinç pilavı



Bu pilavı son günlerde pişirmeye başladım. Pişme süresi beyaz pirinçten çok daha uzun ama yapılışı daha kolay, çünkü yağda kavrulmuyor. Ölçüleri: 1 bardak esmer pirince 2.5-3 bardak su, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz. Suyu kaynatıyoruz, içerisine pirinç, yağ ve tuzu koyup bir kere karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 40 dk. bu şekilde yavaşa yakın ateşte pişirdikten sonra açıp tüm suyunu çekmiş mi diye bakıyoruz. Çektiyse 10 dk. dinlenmeye bırakıyoruz. Biz esmer pirinç pilavını üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyoruz. Biberli sos da güzel olur. Afiyet olsun!

7 yorum:

  1. Adsız1:42 ÖS

    güzel oluyor mu? ben bir kere denemistim, lapa gibi tatsiz tuzsuz birsey oldu yiyememistik, bir de senin tarifle denemeli!

    YanıtlaSil
  2. rahsan, ben de besinli diye yiyorum. tatsiz geldigi icin de sarimsakli yogurt dokuyoruz:) ama suyunu iyice cektirirsen ve biraz dinlendirirsen lapa gibi olmuyor.

    YanıtlaSil
  3. Esmer pirinc zor pisiyir gercekten, ama cok lezzetli bence. Sarmisakli yogurt fikri degisikmis. Denemeli.

    YanıtlaSil
  4. Adsız8:29 ÖS

    Merhaba Kalimeero,uzun bir ara vermiştim.Yeniden döndüm sahalara:)Herkesi yerinde ve sağlıklı görmek çok mutlu etti beni.Ellerine sağlık bayağı enfes mamalar üretmişsin yokluğumda.Görüşelim sık sık emi,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. deryaligunler.forumlari4:47 ÖS

    slm bayanlara özgü paylaşım siteme beklerim http://deryaligunler.forumlari.net

    YanıtlaSil
  6. pirinci en az yarım saat önceden ıslatmak gerektiğini yazmamışsınız ?...

    YanıtlaSil
  7. Adsız11:10 ÖS

    Evet yaş pirinç iyidir. Di mi hülyalar?

    YanıtlaSil