14 Mart 2006

Kaju fıstığı


Hint fıstığı, akaju cevizi, maun cevizi/fıstığı olarak da bilinen bu çerez, Hint kökenli. Günümüzde Arap ülkelerinde ve güney Amerika'da da yetişiyor. Akaju ağacının meyvesinin ucundan toplanan kaju fıstığının tatlı-tuzlu arası çok hoş bir tadı var.

3 yorum:

  1. çok güzel olmuş.bende çok merak ediyordum kaju fıstığını sayenizde öğrenmiş bulunuyorum.teşekürler.bunun tohumunu nasıl nerden bulabiliriz?yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Adsız3:39 ÖS

    bu kajudan hiç durmadan bir çuval yiyebilirim, ama çok pahalı kilosu 18 - 20 lira bunun çok bulunduğu yerlerde çuvalını 3 - 5 dolara satıyorlarmış

    YanıtlaSil
  3. Adsız6:07 ÖS

    deniz kajunun tohumunu internet üzerinden alabiliyorsun ama alıp eken tanıdıklarım var olmuyor çıkmıyor havanın sıcak olması gerekiyor ama denerim dersen netten yabancı bir sitede satılıyor

    YanıtlaSil