28 Ekim 2006

Mantar turşu kavurma


Yağda soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Mantar turşusu, birkaç biber turşusu, acur ve taze kiraz domatesleri ekleyip beş dakika kavuruyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Domates, lahana ve havuçtan oluşan karışık turşu kavurma da nefis oluyor çayın yanına. O da aynı şekilde hazırlanıyor.

6 yorum:

  1. Mantar tursusunu nasil yapiyorsun kalimeero?yazarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Mantar tursusu yapmayi hic denemedim umran. Bunu esim hazir almis, ben de pratik kavurmasini hazirladim.

    YanıtlaSil
  3. ben snein verdigin tursulari vicdan azabindan yiyemedim uzun bir sure,sonunda ramazanin son gunu iftara yaptim,kavurdun tursulari vehatirladim o tadi.yumurta kirsak oluyormuydu ona?galiba ben oyle yemistim bir arkadasin evinde.
    ben bu tursu kavurma isine bayildim yani

    YanıtlaSil
  4. Hulya yumurtalisini hic bilmiyorum ben. Fasulye mucveri diye bir tarif var belki ona benzer kirarsan. Hem bu neyin vicdan azabi boyle bakiyim? Askolsun hulya, alemsin he.:)

    YanıtlaSil
  5. Mantar kavurman da super olmuş ellerine sağlık,afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Gul sagolasin. gercekten acili acili cok seviyorum ben tursu kavurmayi. Sen de bilirsin bu tursu islerini. hemsehrim benim:)

    YanıtlaSil