26 Ekim 2007

Yeni tarifler, eski tatlar..

Sırada, ikisi portakalağacı'nın yardımıyla yaptığım üç tarif var.



İlki, ne zamandır denemek istediğim etimekli patlıcan salatası. Görüntüsü kadar tadı da güzel oluyor; denemek isteyenlere tavsiye ederim. Afiyetle'den Esma da kabaklısını denedi geçen; o da memnun kalmış.



İkincisi sade pasta tarifi. İlk kez bir pastada gerçekten başarılı bir sonuç aldım ve hemen yazmak istedim:) Servisten 1 gece önce yapılması ve buzdolabında bekletilmesi gerekiyor. Pandispanya ve krema tarifi portakalağacı'ndan, gerisi benden:) Kek ılıyınca yüksekliğinden ikiye böldüm. Tabanı sereceğim kabın altını su+sıvı vaniya karışımıyla ıslattım. Birinci katı serdim. Üzerine kremadan bolca sürdüm. (Bu aşamada meyve de eklenebilir.) Üst katı da serdim ve önce kremadan sonra da önceden hazırladığım krem şantiden sürdüm ve damla çikolatayla süsledim.



Kabak tatlısını Amerika'da yam denen ve patatese benzeyen sebzeden yapıyorum genelde. 3-3.5 libre ağırlığında kocaman bir yam alıyoruz. Kabuğunu soyup yıkıyoruz ve küp şeklinde bir tencereye doğruyoruz. Üzerine 2,5 su bardağı şeker ve 3-4 kaşık su koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Çok çabuk pişecek. Ilınınca cevizle servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!

9 yorum:

Bir Anne dedi ki...

Hepsi harika da, ben kabak tatlisina bayildim bilhassa. Ellerine saglik. Islerinde kolayliklar, seni fazla goremiyoruz, epey mesgul olmalisin...

kalimeero dedi ki...

bir anne, bir iki aya felaha cikacagim insallah. simdilik biriktirdigim tariflerle yetiniyor kalimeero:) yorum birakamasam da sayfana hep ugruyorum. Ankarali Seymen'e cok guldum:))

Esma dedi ki...

ellerine saglik kalimeerocum, bende yami denemek istiyorum, tadi ayni mi farkli mi oluyor? gerci hallowenden kalma kocaman bir kabak aldik, bakalim hakkindan gelebilecek miyim :)

Serpil dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar sevgili Kalimeero. Resimler ye beni diyor. eminim lezzetlerde öyledir. BAnada beklerim:((Sevgiler...

umran dedi ki...

Kalimeero ,senin bread stick tarifini yaptim ,cok begendik ailecek tesekkurler tarif icin.

Bocuruk dedi ki...

Kalimeerocum, nerelerdesin? diye geldim ki gelmekte gecikmişim. Ne güzel şeyler yapmışsın böyle. Pasta ile ilgili şöyle bir sorum var. Kekin üstünü ıslatmıyor muyuz? Eline sağlık canım:)
Sevgilerimle...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim, yaklasik bir seneden beri izliyorm blogunu, bende daha yeni yeni blogcuyum. Ama senden ögrendigim pratik patates böregini daima severek yapiyorum ve burdan da bir tesekkür etmek istiyorum bu güzel tarif icin. Artik benim demirbasim oldu bu pratik lezzet diyebilirim. Bana da beklerim, güzel tarif ve hikayelerle bulusmak üzere.

Selam ve sevgilerimle..

kalimeero dedi ki...

esma, halloween kabaginizi coktan ic etmissinizdir ama:) bence yam daha guzel oluyor. normal kabaktan yaptigimizi begenmemistik biz.

serpil tesekkur ederim. patlicanli salatayi denemeni oneririm. benden de sevgiler..

umran nerelerdesin yaa? :) breadstick tarifini begenmenize sevindim. afiyet ossun.

bocuruk hosgelmissin. hayir kekin ustu islatilmiyor. pandispanya zaten cok yumusak oluyor, krema da bol olunca gerek kalmiyor.

kevser'cigim merhaba. bak ne zamandir yapmamistim patates boregini, iyi hatirlattin, bugun yapayim:) siteni bastan sona inceledim, hic gormedigim nefis tarifler var. ellerine saglik.

Yaren dedi ki...

Üc tarifte harika görünüyor.PAtlican salatasinin süslemesine bayildim.Pastada lezzetli oldugu belli zaten.Ellerine salgik.