2 Temmuz 2008

Kumpir



İrice bir patatesi iyice yıkayıp fırının ızgarasına koyuyoruz. Yaklaşık 40 dk. içi yumuşayana kadar pişiriyoruz. Patatesin üst kısmındaki kabuğu çıkarıyoruz. İçini bir kaşık yardımıyla tamamen çıkarıyoruz ve bir kapta tereyağı ve kaşarla beraber eziyoruz. Bu karışımın bir kısmını patatesin içine yayıyoruz. Üzerine yoğurt+bir kaşık mayonez karışımını gezdiriyoruz. Pişmiş havuç, bezelye, kornişon turşu ve tavada biraz kızarttığımız sosislerden koyuyoruz. Pürenin kalanını koyuyoruz. Üzerine yoğurt ve garnitürlerden tekrar ekleyip afiyetle yiyoruz.

6 yorum:

hayat dedi ki...

Sevgili Kalimeero, kumpir nefis görünüyor.Ellerine sağlık Afiyetler olsun.Sevgiler...

kalimeero dedi ki...

Tesekkurler ederim hayat:) Ozlemisim senin yorumlarini:)
Sevgiler.

Esma dedi ki...

kalimeerocum, blogunun yeni goruntusu ve kumpir harika gozukuyor, ben hic denemedim simdiye kadar, hic te yemedim aslinda :) insallah ilk senin tarifini deneyecegim, sevgilerle.

pelince dedi ki...

Kumpir şahane olmuş,ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

uff kumpire bak, kali cok ayip bu yaptigin, nerden bulucam ben simdi gecenin bilmemkacinda :)

kalimeero dedi ki...

esma, tarif yazmaya firsat olmuyor ama blog renkleriyle oynamaya firsat oluyor bak goruyorsun:)
arada patates alinca boyle tam kumpirlik patates gorursem iki tane de onlardan aliyorum, firinda guzel oluyor.

pelin'ce hosgeldin. tesekkur ederim. esim safranbolu taraflarindan oldugu halde oralari boyle senin gibi ayrintili gezip gorme firsatim hic olmadi. resimlerine baktim, motivasyon oldu tekrar. belki kismetse bu yil..:)

rahsan, gecenin bilmemkacinda kumpir bulma zaten:))