15 Ağustos 2007

Patates çorbası



4 orta boy patates soyulur, irice doğranır ve haşlanır. Suları süzülüp tereyağı ve sütle ezilir. Yani püre yapılır. Püre tencereye konur, üzerine su ve tuz eklenir, karıştırılır. Başka bir tencerede mısır ve küp küp doğranmış havuçlar haşlanır. Havuç ve mısırlar da patatesli suya eklenir ve hepsi kaynatılır. Bir tavada ince ince doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur. Buna bir kaşık biber salçası eklenir. Soğanlar kaynayan çorbaya eklenir. 2 dk. sonra tencerenin altı kapatılır. Naneyle servis yapılır.

2 yorum:

Serpil dedi ki...

Değişik bir çorba tarifi, içinde süt ve türevlerinin olmaması benim için avantaj. Sağol. Bende beklerim.

kalimeero dedi ki...

serpil, patatesi ezerken az sut kullaniliyor ama sana kalmis, sadece tereyagiyla da ezebilirsin. ben de sut kokusunun oldugu corbalari icemiyorum.