26 Ocak 2008

Pizza -2


1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz, 2 su bardağı un, ve 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırılıp oldukça yumuşak bir hamur yapılır. Hamur kabarmaya bırakılır. Daha sonra azar azar un serperek hamur biraz daha yoğrulur. Büyükçe bir tepsinin dibi zeytinyağı ile yağlanır ve biraz un veya irmik serpilir. Hamur ince bir şekilde tepsiye yayılır. Bu aşamada hamurun üzerini zeytinyağı ile yağlıyoruz; bu, üzerine koyacağımız malzemelerin hamuru ıslatmasını engeller ve hamurumuz çıtır olur. Domates sosu, kekik, tuz, sarımsak ve karabiberle hazırladığımız sos üzerine sürülür ve kaşar serpilir. Sonra sebzeler (biber, domates, mantar, soğan gibi) dizilir. Bunların üzerine tercihen tekrar az kaşar serpilebilir. En az 2o dakika 425 F derecede hazır bulunan fırında 15-18 dakika pişirilir. Nefis bir pizza oluyor. Ayranla servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Kalimeero
pizza hamurunu kabartmak için sıcak bir ortammı önerirsiniz

sayfanız ve zevkinize hayran kaldım
yanıtınızı bekliyorum
sezererdal@gmail.com

kalimeero dedi ki...

merhaba,
ben hamuru ekmek makinesinde yaptigim icin orada kabardiktan sonra cikartiyorum. isida kabariyor yani. isterseniz isiya dayanikli bir kabin icine yagli kagit serip hamuru buna koyar, firinda en ilik isida da kabartabilirsiniz.