26 Ocak 2008

Pizza -2


1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz, 2 su bardağı un, ve 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırılıp oldukça yumuşak bir hamur yapılır. Hamur kabarmaya bırakılır. Daha sonra azar azar un serperek hamur biraz daha yoğrulur. Büyükçe bir tepsinin dibi zeytinyağı ile yağlanır ve biraz un veya irmik serpilir. Hamur ince bir şekilde tepsiye yayılır. Bu aşamada hamurun üzerini zeytinyağı ile yağlıyoruz; bu, üzerine koyacağımız malzemelerin hamuru ıslatmasını engeller ve hamurumuz çıtır olur. Domates sosu, kekik, tuz, sarımsak ve karabiberle hazırladığımız sos üzerine sürülür ve kaşar serpilir. Sonra sebzeler (biber, domates, mantar, soğan gibi) dizilir. Bunların üzerine tercihen tekrar az kaşar serpilebilir. En az 2o dakika 425 F derecede hazır bulunan fırında 15-18 dakika pişirilir. Nefis bir pizza oluyor. Ayranla servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

erdals dedi ki...

Sevgili Kalimeero
pizza hamurunu kabartmak için sıcak bir ortammı önerirsiniz

sayfanız ve zevkinize hayran kaldım
yanıtınızı bekliyorum
sezererdal@gmail.com

kalimeero dedi ki...

merhaba,
ben hamuru ekmek makinesinde yaptigim icin orada kabardiktan sonra cikartiyorum. isida kabariyor yani. isterseniz isiya dayanikli bir kabin icine yagli kagit serip hamuru buna koyar, firinda en ilik isida da kabartabilirsiniz.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Çay Kazanı

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
tost makinaları
döner ocakları
çay kazanı fiyatları
makinası
remta mutfak
çay otomatları
remtamutfak.net
döner
çay kazanı fiyatları
elektrikli çay makinesi
elektrikli tost makinası
tüplü ızgara
remta
full hd tek parça izle
720p full izle
cerciko.com