21 Ağustos 2007

Yumurtalı peynirli spagetti



Spagetti tuzlu kaynar suda haşlanır. Suyu süzülür. Tencere tekrar ocağa konur, altı iyice kısılır. Makarnalar bir kaşık tereyağı ile iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta iki yumurta çırpılır. İçine bir avuç beyaz peynir ve biraz pul biber konur. Karışım spagettinin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Ocağın altı ve tencerenin kapağı hemen kapatılır. Yumurtanın çiğden çıkması için biraz beklenir. Servis yaparken üzerine parmesan peyniri ve maydanoz serpilebilir. Afiyet olsun.

6 yorum:

Bir Anne dedi ki...

Eline saglik Kalimeero, makarna cok guzel gorunuyor.

kalimeero dedi ki...

Tesekkur ederim, tadi da guzeldi:)

hayat dedi ki...

Kalimeero'cuğum, spagetti nefis görünüyor. ellerine sağlık.
Sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Canım,
Ellerine sağlık:) Ben sesin çıkmıyor diye düşünüyordum ama ben de şu sıralar uğramamışı onu farkettim. Pazar günleri özellikle makarna günü yaparım ben ve senin tarif de çok hoş. Bu pazar böyle yapmalı.
Sevgilerimle...

Baharcicegi dedi ki...

Spagettiye hangi sosu yaparsaniz yapin cok yakisiyor,sizin sos tarifide makarnaya ayri bir lezzet katmistir elinize saglik.

kalimeero dedi ki...

hayat tesekkurler. ugradigin icin senin de ayagina saglik:)

bocuruk, ugradigin icin sagol. pazar gunu yapip yediyseniz afiyet olsun:)

baharcicegi hosgeldin. Ben aslinda firin makarnayi daha cok severim ama spagetti de bu tarifle cok guzel oluyor.