8 Ocak 2008

Kıymalı ekmek



Bayat ekmekler parçalanır. Bir fırın kabı yağlanır ve ekmekler dibine döşenir. (İsterseniz bu aşamada ekmekleri biraz fırına verebilirsiniz.) Bir taraftan yağda soğan kavrulur. Kıyma eklenir. Biraz kavrulur ve bir çay bardağı su eklenir. Pişince ekmeklerin üzerine dökülür. Kıymalı ekmek fırına verilir ve kızarıp suyunu çekene kadar pişirilir. Çıkar çıkmaz üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirilir. Afiyet olsun!

4 yorum:

Bir Anne dedi ki...

Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik. Hayirli yillar temennisi ile...

kalimeero dedi ki...

bir anne sana da hayirli bir yil diliyorum ailenle. kiymali ekmegi bir arkadasimizdan ogrendim, iftarda yemistik, cok hosumuza gitti. basit de bir tarif..

Beyhan dedi ki...

Ellerine sağlık Kalimeero.
Ben evinin kar manzarasına baktım kaldım yine.Çok huzur veren bir fotoğraf.

kalimeero dedi ki...

beyhan ikimiz de kar manzarasi hastasiyiz galiba:) biraz daha tutacagim bu fotografi.