25 Temmuz 2007

Ispanaklı börek (spinach brunch bake)



Kare şeklindeki milföy hamurunu yağlanmış yuvarlak kek kalıbımızın içine yayıyoruz. Sonra hamurun üzerine ıspanakların yarısını yayıyoruz. Bir kapta sosis, beyaz peynir, 4 yumurta, biraz süt, kırmızı pul biber, birkaç sap kuşkonmaz ve tuzu karıştırıyoruz ve ıspanakların üzerine gezdiriyoruz. Kalan ıspanakları da bu karışımın üzerine yayıyoruz. Diğer milföyümüzü de üzerine kapatıyoruz ve kenarlarını kabın içine doğru kıvırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz ve fırınlıyoruz.

Fırında ıspanaklı makarna



Makarnaları haşlıyoruz ve fırın kabına döküp tuzluyoruz. Üzerine beyaz peynir küpleri serpiyoruz. Derin bir tavada zeytinyağını kızdırıyoruz. Soğan ve sarımsağı çok ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. Doğranmış ıspanakları koyup üzerine biraz süt gezdiriyoruz ve pişiriyoruz. Pişen ıspanakların suyunu süzüp makarnaların üzerine yayıyoruz. Başka bir tencerede margarini eritiyoruz, içine iki kaşık un koyup kavuruyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak üzerine süt ekliyoruz. Kırmızı pul biber ve tuz atıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine 1 tane yumurta kırıyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Bu karışımı da ıspanakların üzerine gezdirip makarnayı fırına veriyoruz. Suyunu çekmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. 5 dk. sonra fırından çıkarıyoruz.

4 yorum:

Serpil dedi ki...

börek çok pratik görünüyor ellerine sağlık..

Esma dedi ki...

kalimeerocum, dunku boregin gibi bu da cok lezzetli ve pratik gorunuyor. milfoyle hic denememistim, paylastigin icin tesekkurler.

Birde makarna'da tabaktaki bir kisilik porsiyon mu? Ben biraz daha isterim arkadasim, cok az geldi gozume :)

kalimeero dedi ki...

salataci serpil, tesekkurler canim:)

esma, makarnamiz tek porsiyon evet. ama yeme konusunda o kadarla kaldigimizi soyleyemeyecegim:) sana daha sutlac sozumuz var:)

Yaren dedi ki...

Börek cok güzel görünüyor,diyer tariflerde cok güzel ellerine saglik.