Pizzacılarda satılan bu nefis aperitifin tarifi şöyle:
1 bardak ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı kekik, 3 bardak un ve 2 tatlı kaşığı maya bu sırayla ekmek makinesine konur ve hamur ayarında yoğurulur. Biraz büyükçe bir köşeli fırın tepsisinin dibi zeytinyağı ile yağlanır ve üzerine ince irmik serpilir. Kabaran hamur çıkarılıp bu tepsiye ince bir şekilde yayılır. Tepsideki hamur, şekildeki gibi ince şeritler halinde kesilir. Üzeri için 2 yemek kaşığı kuru parmesan peyniri, 2 tane rendelenmiş sarımsak veya sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı kekik, 1/4 bardak zeytinyağı (birazı erimiş tereyağı da olabilir), varsa soğan tozu ve biraz tuz karıştırılarak fırçayla hamurların üzerine bolca sürülür. 350F derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
5 yorum:
sevgili arkadaşım,breadsticksler çok güzel görünüyor,bunları çok severim ben,tarifini buldgum iyi oldu..bir şey soracağım acaba kuru parmesan peyniri yerine ne kullanabilriz..buralarda her yerde satılmıyor da..yarın sabah kahvaltıya yapsam diye aklımdan geçti de.selamlar..
suheyla herhalde parmesan gibi ufak taneli veya rendeli, tuzlu, sicakta erimeyen her peynir olur.
kalimeerocum, bende denemek istiyorum, hic yemedim daha once, ellerine saglik..
Cok harika gozukuyorlar, ellerine saglik. Gelen pizza reklamlarinda gordugumde cok canim cekerdi, en kisa zamanda denicem ins. Ayrica Regaib Kandiliniz de mubarek olsun...
esma, aysenur, sizlerin de Regaib kandili mubarek olsun. kandilde breadstick de guzel gider ama degil mi? postmodern kandil bu abla geel, breadstick'lere geeell:))
Yorum Gönder