Bu dolmalardan iki tane kahvaltı için hazırladım. İki büyük mantar yıkanır, içleri oyulur ve tuzlanır. İçinden çıkan mantar sapları bir kaba doğranır. Bu kaba beyaz peynir, zeytinyağı, kekik ve tuz eklenir. Bir domatesin kabukları soyulur, suyu mantar çanaklarına sıkılır. Domates, kaptaki peynirli karışıma küp küp doğranır. Hepsi karıştırılıp çanaklara doldurulur. Çanakların altına ve kenarlarına fırçayla zeytinyağı sürülür. 400F derecede pişirilir. Üzerine parmesan peyniri serpilerek sıcak sıcak servis yapılır.
8 yorum:
Canım kalimeero ben mantarın her türlüsüne evet derim. Çok severim senin anlayacağın.Hele Sapanca maşukiyede özel bir peynirle yapıyorlarki yemede yanında yat misali. ellerine sağlık canım.
Bu Masukiye kismi aklimda bulunsun. Tr'ye donunce ilk firsatta Anadolu'yu gezip yorelerin kendine ait yemeklerini tatmak istiyorum.
Kalimeero'cuğum, mantar dolma harika tam yemelik olmuş. Ellerine sağlık canım İlk fırsatta deneyeceğim.
Sevgilerimle...
Canım,harika olmuş mantar dolman ellerine sağlık.Bende mantarı çok severim ve de sık sık yaparım.Seninkisi ise bizim yaptıklarımızdan farklı ve değişik olmuş,ilk fırsatta deneyeceğim canım.Teşekkürler..
Sevgiyle kal.
merhabalar mantar dolma çok ilginç ve güzel bir yemek olmuş ellerine sağlık...
selamlar...
www.denizesintisi.com
merhaba Kalimero
siteni gezdim pek beğendim herşey çok güzel ellerine sağlık.
sevgilerimle...
Nasilsin kalimeero,hal hatir sormaya geldim.
hayat, ziyaretin icin tesekkurler. bu tarif senin elinden daha guzel olacaktir eminim.
Gul hosgeldin. mantarin her turlusu harika oluyor. benim de son birkac yildir yemeye basladigim bir sebze. meger omrumun yarisi bosa gitmis:)
ebru hosgeldin ve tesekkur ederim.
cafe gusto, hosgelmissin. ben de senin siteni gezdim. ellerine saglik, oglun da dunya tatlisi:)
umran'cigim, bir 10 gundur tr'deydim. dayanamayip gittim yine, surpriz yaptim bizimkilere:) yeni dondum. eksik olmayip ugramissin yine, sagolasin. sen de iyisindir insallah.
Yorum Gönder