17 Mart 2006

Karışık sote


Bu yemeği değişik tariflerden ekleme çıkarmalar yaparak buldum. Daha önceden bilinen bir yemek mi bilmiyorum; ben adını karışık sote koydum. Yapılışı çok basit. Patatesi, sucuğu ve mantarı küp şeklinde doğruyorsunuz. Patatesleri orta derecede kızartıyorsunuz. Bir tavada tereyağında mantarları ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları kırmızı biber ve kekik ekleyip sote yapıyorsunuz. Aynı şekilde sucukları da hafif tereyağında kızartıyorsunuz. Daha sonra hepsini fazla yağlarını süzüp karıştırıyorsunuz. İsteğe göre üzerine bolca kaşar rendesi serperek fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 5 dk.) pişirebilirsiniz. Patates ve mantara tuz atmayı unutmayın;)

Hiç yorum yok: