8 Ocak 2007

Kıymalı patates oturtma



Bu nefis oturtma yemeğini ne zamandır yapmamıştım. Önce soğanı, sarımsağı ve biberi doğrayıp yağda kavuruyoruz. Üzerine yarım kilo kıymamımızı ilave ediyoruz. 10 dakika kadar kavurduktan sonra tuz, kekik ve pulbiberimizi de ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz. Ağzı kapaklı bir fırın kabının dibine yuvarlak kestiğimiz patateslerden diziyoruz. Bunun üzerine biraz kıymadan koyuyoruz. Tekrar patates, tekrar kıyma derken kabı dolduruyoruz. Üzerine tuzlu-salçalı kaynamış su gezdiriyoruz ve fırına veriyoruz. Pişip pişmediğini patateslere çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. Son aşamada üzerine maydonoz serpip kapağını açıyoruz ve 3-4 dk. sonra fırından çıkarıyoruz. Afiyet olsun! Yanına pilav ve ayran çorbası lazım:)

21 yorum:

Esma dedi ki...

ellerine saglik kalimeerocum, bu tarifi muhakkak deneyecegim, bende kiymali patates yemegini cok severim ama bu sekilde hic denememistim..

Adsız dedi ki...

patatesleri kızartmıyoruz mu..ben bu yemeği hep patatesler kızartılarak yapılmış halde gördüm,o yüzden pek yapmıyordum..kızartmıyorsak pişme esnasında sorun olmuyor mu..yani renk kararması veya pişmeme gibi sorunlar..bir anda ne çok soru sordum değil mi..kusura bakma ben aslında her zaman bu kadar meraklı biri değilim..ani gelişen bir yazı oldu..ellerine sağlık hem yemek çok güzel görünüyor hem de resmi..selamlar..

Adsız dedi ki...

Sevgili Kali yemeğin çok güzel görünüyor, tadıda nefis olur ellerine sağlık...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Kalimero
patates oturtması benim favorim.. Et olmasa da olur icinde
yanına bir pirinç pilavı
en güzel yemek ikilisi benim için
şu an saat 12.00 öğle yemeğine çıkmak için can atıyorum. Keşke patates olsa yemekte:(

kalimeero dedi ki...

Esma, dene bence de. Ben herkes biliyordur diye tarifi yazmayacaktim, sonra dedim esim yalniz kalinca buradan bakar da yapar, yazayim en iyisi:) iyi ki yazmisim demek ki.

suheyla, ben bunu hic kizartarak yapmadim. Patatesler harika pisiyor, kararma olayina da hic rastgelmedim. Genelde yayvan teflon bir tencerede yapardim, bu sefer kapakli pyrex tencereyle firinda denedim. Ikisi de guzel sonuc veriyor. Bizim gibi cok pismis seviyorsan 1 saate yakin pisirebilirsin.

ebru yorumun ve ziyaretin icin sagolasin. senin hamurislerine de ben bayiliyorum.

pinar, benim gibi bir patates hastasiyla daha tanistigima sevindim:) Dedigin gibi sirf sogan ve biberle bile harika olur bu yemek. Ne mubarek bir sebze su patates; hem ucuz, hem lezzetli, hem pratik, hem de binbir cesit yemegi oluyor..

hayat dedi ki...

Merhaba Kalimeero patattes oturtma harika görünüyor ellerine sağlık epeycedir yapmıyordum iyiki aklıma getirdin hoşçakal canım sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Canım,harika gözüküyor kıymalı patates'in afiyetler olsun..Çok da iştah acıcı duruyor ellerine sağlık..

Sana ve ailene mutlu bir yıl diliyorum..Herşey gönlünce olsun..Sevgilerimle..

kalimeero dedi ki...

hayat tesekkurler yorumun icin. yaparsan afiyet olsun.

Gul, ozlettin kendini:) sana da mutlu yillar.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Kalimeerocuğum,ellerine sağlık,enfes olmuş,yanında da dediğin gibi pilav,bir de cacık,off offf,tam bir ziyafet!

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Kalimerom,
patatesin güzelleşmesinde salçanın rolünü unutmamak ve hakkını vermek gerekir. Salçalı patates kavurma da çok güzel olur mesela:( oyy oyy
bu seferde saat 4.30 ikindi vakti
ya böyle diyeceğime yemeğini yapsam ya..
ah tembel ben ah...

Adsız dedi ki...

Utah' a selamlar,
lahana corbasi diyetindeyim, yemekler cok nefis ,acikmadan yemeli doymadan kalkmaliymis unutmayalim lutfen.
sevilay

Adsız dedi ki...

kalimeero uzun zamandir rahatsizliklar nedeniyle gelememistim dokturmussun masallah.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ohhh misss gibi olmuş. Birde ben öyle açımki şuan akşam yemeği yemedim. en sevdiğim yemeklerden biri olan patates oturtma karşımda ben ona bakıyorum o bana :)

ellerinize sağlık. sitenizle tanıştığıma memnun oldum...

sevgiler
http://misss.blogcu.com

kalimeero dedi ki...

Deniz hosgeldin. Tesekkurler. Ne basit bir yemek, ne buyuk lezzet degil mi? :)

pinar sen bizim tarafli misin yoksa? kavurmalar, oy oyy'lar..:) patates de cok yenir bizim dogu karadeniz'de.

yasassiiiin. sevilay abla yorum yazmis:) hosgeldin, sefalar getirdin. diyetinde basarilar. o guzel tavsiyeyi de hatirlattigin icin tesekkurler. cogumuz kurt gibi acikip sonra giriyoruz yemege. ardindan da ne yuruyus ne bir sey. hem mide sagligi icin de sık sık ve az yemek onemli.

umran gecmis olsun, yine de geldigin icin sagol. ben de sitelere pek ugrayamiyorum bugunlerde. okul yeniden basladi, ilk hafta basdondurucu gecti. sen de dokturmussun gordum, resimler, yemekler..:)

kalimeero dedi ki...

zerrin ben senin o guzel, harika yazilarla ve yemeklerle dolu blogunu neden daha once kesfetmemisim ki? iyi ki ugradin. donut'la ve karla ilgili yazilari zevkle okudum. yine beklerim, sevgiler..

Adsız dedi ki...

mmmm Nefis ellerine sağlık civciv;))
Kokusu buralara kadar geldi inan!
kal sağlıcakla...
muhabbetle...

Adsız dedi ki...

çok güzel ve leziz görünüyor.Ellerine sağlık :)

Selam ve sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Ellerine sağlık canım :) Ne güzel olur patates oturtma. Ben de epeydir yapmıyordum. Bu hafta bir akşam yapayım bari :)

kalimeero dedi ki...

ev perisi'cigim:) hosgeldin, tesekkurler sicacik yorumun icin.

serinmavi, iltifat etmissiniz. sizin sayfanizdaki ziyafeti gorunce benim patates oturtma halt etmis:))

bocuruuuukkkkk selam! sasaali yemekler arasinda sıkısip kalmis bu basit ve leziz yemegi hatirlattigima sevindim. ogrenci isi olmasi hasebiyle boyle tarifleri daha cok goreceksiniz bende:)hadi size de afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

MErhabalar,yemek enfes görünüyor.Bir soru fırınkabın kapağı kapalı olarak mı pişiyor yemek fırında?patateslerin üzerini kızarmış gördüm de,kapak buna izin veriyormu?teşekkürler ellerinize sağlık!

Unknown dedi ki...

Tarifiniz için çok tesekkür ederim , annem tatilde oldugu için yemek işi bana kaldı hiçte anlamam bu işlerden ama tarifleriniz sayesinde beceriyorum bu işi sanırım su an fırındalar ve harika görünüyorlar tadınında mükemmel olacağına eminim ne de olsa içinde patates var ! (: