14 Mart 2006

Kaju fıstığı


Hint fıstığı, akaju cevizi, maun cevizi/fıstığı olarak da bilinen bu çerez, Hint kökenli. Günümüzde Arap ülkelerinde ve güney Amerika'da da yetişiyor. Akaju ağacının meyvesinin ucundan toplanan kaju fıstığının tatlı-tuzlu arası çok hoş bir tadı var.

3 yorum:

denız dedi ki...

çok güzel olmuş.bende çok merak ediyordum kaju fıstığını sayenizde öğrenmiş bulunuyorum.teşekürler.bunun tohumunu nasıl nerden bulabiliriz?yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

bu kajudan hiç durmadan bir çuval yiyebilirim, ama çok pahalı kilosu 18 - 20 lira bunun çok bulunduğu yerlerde çuvalını 3 - 5 dolara satıyorlarmış

Adsız dedi ki...

deniz kajunun tohumunu internet üzerinden alabiliyorsun ama alıp eken tanıdıklarım var olmuyor çıkmıyor havanın sıcak olması gerekiyor ama denerim dersen netten yabancı bir sitede satılıyor