23 Kasım 2006

Sultan lokumu


Lokumun tarifi Hatice'den. Bir kısmını yuvarladım, bir kısmını da borcamda araya tarçınlı cevizli karışımı, üzerine de hindistan cevizini koyarak yaptım ve karelere kestim.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

denemeyi dusundugum bir tarif sence nasil kolay mi?kisir bir harika gozukuyor ellerine saglik.

kalimeero dedi ki...

umran lokumu toparlamasi hic kolay degil. Ben ellerimi hafif islatiyorum, elimdeki civik hamuru biraz hindistan cevizine buluyorum, ancak boyle yuvarlayabiliyorum. Bir de cevizleri robottan gecirip koyuyorum, ufak taneli kaliyorlar, hamura yapismalari kolay oluyor.

Hulya dedi ki...

seni gidi kalimeero seni:)evedeki sultan icin mi pisirdin lokumlari:)?bende resmen bayiliriyorum,yuvarlamak zor dedigin gibi,oylece yesen bile superrrr tadi.ellerine saglik

Damak Tadı dedi ki...

Canım,ellerine sağlık harika olmuş.
Bu aralar lokum bloglar arasında çok popüler oldu.Demekki çok güzel bir tat,bizlerde deneyip tatmalıyız bence.Tekrar ellerine sağlık,afiyetler olsun..

Mutlu bir hafta sonu diliyorum..

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

selamlar
gezinirken blogunu farkettim. Çok lezzetli şeyler yapmışsın. Sultan lokumunu bende görmüştüm ancak yapacak fırsatım olmadı. Ellerine sağlık. görüşmek üzere sevgiler
nermin= www.blogcu.com/kiraze

kalimeero dedi ki...

hulya, bu lokumlari ilk yaptigimda cok guzel olmustu (birkac yil once). gecende universiteden hocamla esi bizi yemege cagirinca turk isi bir sey yapayim dedim ve lokumu da cok sevdikleri icin bunu yaptim. tabi biraz yaptiktan sonra sıkılıp, kolaya kacip kalanini borcama aktardim:) oyle de guzel oldu.

Gul, hic farketmedim diger sitelerdeki ama demek ki herkesin cani lokum cekmis bu aralar:) boston'dan doneli beri herkesi tek tek gezecegim diyorum ama firsatim olmadi. her zamanki gibi cesaret verici guzel yorumlarin ve dileklerin icin sagol.

nermin hosgeldin sayfama. senin blogun da hayirli olsun, artik ziyaretlesiriz:)