9 Aralık 2006

Mantarlı ıspanaklı kiş

Tarifin aslı Selin'den. Ben fazladan mantar ve beyaz peynir ekledim ve yumurta sayısını azalttım. Bir de kişin hamuruna kepek unu kattım. Bugünlerde çok popüler olduğu için denedim. Biraz vakit alsa da çok doyurucu bir yemekmiş. Denildiği gibi istediğiniz sebzeyi içine katarak pişirebilirsiniz. İki kişiye fazla geldi benim yaptığım, o yüzden bir kısmını buzluğa kaldırdım. Sekiz kişilik kahvaltı sofralarına ideal bence.



16 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik kalimeero.tam diger postuna yorum yazmak icin acmistim ki yenisini gordum .digerleride nefis gorunuyor.sohbetin tadi tuzu degil mi ikramlar? sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım ellerine sağlık . Ne güzel buluşturmuşsun sebzeleri çok güzel görünüyor, görüşürüz, sevgiler Kalimeero'cum.

Adsız dedi ki...

cok guzel,bende gormustum selinde tarifi,yapsammi diye dusundum,sonra aklima acaba tabani icin hazir taban varmi diye geldi:)?dur bir ogreneyim onu ondan sonra dedim:)eline saglik

kalimeero dedi ki...

umran gercekten oyle. erkeklerde ikram olursa katilim genelde daha fazla olur:) ama bizde sadece neseyi, muhabbeti artiriyor sanirim.

hayat cok sagolasin. ilk yaptigim seylerde genelde cok iyi sonuc alamam ama bunu sevdim.

hulya bence hemen atla yap, senin ilk yapis da olsa sorun yasamiyorsun hic nazar degmesin:) Yapimi uzun suruyor dedigime bakma, hamur mayalanmiyor sonucta. Benim hamur biraz artinca onunla oynadim. merdaneyi pek sık almiyorum ya elime, firsat bu firsat deyip:)
bu arada bugun senin lahana saltani yapacagim bakalim nasil olacak.

Adsız dedi ki...

slm,bu tarifi ben de denemek istiyordum sen benden önce yapmışsın,ellerine sağlk,tadı da görünümü gibi güzeldir bence...

Adsız dedi ki...

Merhaba,Ellerine sağlık Kalimeero,enfes görünüyor.Ben de sık yaparım kişi değişik sebzelerle.Hamurunu mısır unuyla karışık yapıyorum.hoş bir lezzeti olıuor.Brüksel lahanalı,brokolili denedin mi hiç,amanınn ben hemen kiş yapmaya gidiyorum,çok canım çektiiiii :0

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık bende bu tarifi görmüştüm,gerçekten görüntüsü çok güzel , sevgiler

kalimeero dedi ki...

Simdi soyle soyliyim, bir kere yaptiktan sonra ve sizin yorumlarinizla anladim ki cok yaratici olunabilecek bir tarif. Deniz evde misir unu var, bir dahaki sefere hamuru onunla deneyeyeyim. Hatta belki kepek, normal un ve misir unu karistiririm:) Bir de icine sevdiginiz, cocuklarinizin sevdigi her sebze gider, cunku pisme yontemi buna musaade ediyor. Ben brokoliyi pek sevmiyorum maalesef, belki denesem icine harika gidecek ama.. Hala cocukluk yapiyorum iste:) Bir de daha hafif olsun diyorsaniz, icine peynir falan koymayin ve yine yumurtalari azaltin. Selin uzeri fazla kizarmasin diye arada folyoyla kapatmis yemegi sanirim. Benimkinde gerek kalmadi, firina oylece koydum ve aldim. Firindan ve pisirme kabindan olabilir. Son olarak, iyice pismeden almayin. Bekleyin ustten iyice kizarsin kis. Cunku once cig hamur pisecek, sonra icine koydugunuz sey pisecek. Bu da vakit aliyor, 175-200 F derecede 1 saat kadar.

kalimeero dedi ki...

suheyla, yapinca yorumlarini kendi sayfana veya buraya yazarsan sevinirim. Baskalarininki nasil tutmus bilelim cunku benim artik hep yapmak istedigim bir tarif.

ebru tesekkurler guzel yorumun icin.

Unknown dedi ki...

Kalimeroocum,,,bende bir yemek kitabi var,daha dogrusu dergi sayisi.Siirf kis cesitleri var.Hernekadr begenmis olsamda cesaret edip denmedim.Ama sen harika yapmissin...denesekmi acep:)

kalimeero dedi ki...

gulenay, orada soyle agiz tadimiza uygun neli tarifler var acaba sebze olarak?

Adsız dedi ki...

Eline sağlık,çok güzel görünüyor..Geçenlerde benimde aynı tariften bir denemem oldu.Hamura 10dk. kadar önpişirme yaptım,tadı çok nefisti.Ispanak sevmeyen eşim bile yedi bir dilim :)

Selam ve sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

çoook güzel duruyor
ellerine sağlık
bende yapacağım kiş inşallah
senden aldığım cesaret ve tarif ile:)
sevgiler

kalimeero dedi ki...

serinmavi hosgeldin. hamura onpisirme olayi mantikli. hatta sirf bu hamurdan yapip pisirsek yeridir cunku ben kishin disini icinden cok sevdim diyebilirim:)

pinar tesekkurler. seninki de guzel olur eminim. Sen yap, yorumlar bizden.

Damak Tadı dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok nefis olmuş..Afiyetler olsun çok leziz olduğu her halinden belli oluyor.)

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiyle kalın..

kalimeero dedi ki...

Gul hosgeldin, seni, guzel yorumlarini tekrar gormek ne guzel. sayfani da yenilemissin hayirli olsun. herkeslerde bir yeniliktir gidiyor bu aralar:)