3 Aralık 2006

Patlıcan pane


Bostan patlıcanlarını ince dilimlere kesiyoruz, tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Diğer tarafta maydonoz, beyaz peynir ve kırmızı biberi karıştırıyoruz. İki patlıcan dilimini bu karışımla birbirine yapıştırıyoruz. Bu çifti önce una, sonra yumurta sarısına, sonra da galeta ununa buluyoruz ve kızgın yağda patlıcanlar pişene kadar kızartıyoruz. Peynirinizin tuzuna göre paneler pişerken tuz serpebilirsiniz.

7 yorum:

hayat dedi ki...

Eline sağlık kalimeero çok güzel görünüyor patıcanın her türlüsünü sevdiğim için paneyide deniycem görüşmek üzere sevgiler.

Adsız dedi ki...

slm,patlıcana bayılırım,bu da çok güzel görünüyor ama acaba biraz ağır olmaz mı,patlıcan,yumurta,un,yine de nefis görünüyor,denemek lazım...

kalimeero dedi ki...

suheyla, kizartmalarin cogu agir oluyor zaten. Bunda bir avantaj var, patlican hic yag cekmeden pisiyor. Bunun bir de mantarli olani var, o da oyle. Mantar sosun icinde kaldigi icin kizarmadan pisiyor.

Adsız dedi ki...

senin patlicanlari tariflerin hep cok guzel kalimeero,ellerine saglik.galete ununu nerden aliyorsun,ben bulamiyorum artik hic..

kalimeero dedi ki...

hulya, alisverisleri ben yapmadigim icin bizim nereden aldigimizi bilmiyorum ama bread crumbs'in her yerde olmasi lazim.

Adsız dedi ki...

Soğuk Kayseri sabahından sıcacık bir günaydın Kalimeero'ya;Şuan saat 7:30,pratik patates böreği yapmaya gidiyorum mutfağa,prenseslerim kalkmadan,onlara Kalimeero teyzelerinin böreğini yapacağım çünkü.İadeyi ziyaretine geldim,birçok güzel tarifle dönüyorum,akşama da kocişe patlıcan paneyi yapmayı planlıyorum,ellerine sağlık yeni dost,tşkler enfes tarifler için,sık sık görüşmek dileğiyle,uzaklara selamlar,sevgiler...

kalimeero dedi ki...

Deniz, hos ziyaretin icin tesekkurler. Boyle neseli yorumlar insanin icini isitiyor, eksik olma. Kayseri deyince eskiden orada oturan universiteden yakin arkadasim aklima geliyor. Ne cok ozleniyor o gunler.. Ben de sevindim seni ve siteni tanidigima. Pratik patates boregi bizde seviliyor, insallah siz de seversiniz. Kolay gelsin.