23 Kasım 2006

Peynirli fillo börek


Şehir dışında olduğumdan bir süredir tarif ekleyemedim. Birikenleri şimdi yayınlıyorum. İnşallah herkes afiyettedir. İlk tarif peynirli fillo börek.

İnce yufkaları katları açmadan dörde kesiyoruz. Herbirinin üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz, maydonozlu, dere otlu, peynirli, yumurtalı, yoğurtlu içimizi koyup sarıyoruz. (İki ucu birleşiyor ama pişince açıldığı için böyle pide gibi oluyor.) Üzerine tekrar erimiş tereyapı sürüp 350F derecede pişiriyoruz. Bu şekilde 8 adet börek çıkıyor. Benim daha çok sevdiğim diğer bir versiyonunda ise bir yufka katını ikiye ayırıyoruz ve daha sonra dörde bölüyoruz. Gerisi aynı. Bundan da 16 adet çıkıyor. Bu şekliyle yufkalar daha iyi sarılıyor ve açılmıyor. Her iki versiyonunda da kıtır kıtır börekleriniz oluyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba kalimeero,nerelerdesin özledik seni,ama dönüşün muhteşem olmuş,tariflerin çok güzel görünüyor,özellikle bu böreğe yorum yazmak istedim,çünkü bu yufkadan börek nasıl oluyor çok merak ediyordum,tatlı güzel oluyor da.Ama senin böregin çok güzel görünüyor,deneyeceğim..selamlaaar..

kalimeero dedi ki...

Ben de begendim boregi:) kitir kitir, kat kat..

Hulya dedi ki...

ben bu boregi yedim,ve tadi hala aklimda,damagimda,hayalimde,superdi,ellerine saglik hamarat kalimeero

Damak Tadı dedi ki...

Hoşgeldin canım,özledik seni..

Fillo böreklerin çok nefis görünüyor ellerine sağlık.Dönüşün muhteşem olmuş.))

Sevgiler..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Canım ellerine sağlık
yaptıkların çok güzel görünüyor her biri
sultan lokumunu bende merak ettim,çok güzel duruyorlar ellerine sağlık