7 Eylül 2006

Patlıcanlı sandviç


Evdeki patlıcanlardan şöyle pratik, et kullanmadan ne yapabilirim diye internette bir süre dolaşıp istediğim gibi bir şey bulamayınca patlıcanlı sandviç yapmaya karar verdim. İyi ki de yapmışım, nefisti. Patlıcanları uzun dilimler halinde kesip kızartıyorsunuz. Domatesleri soyup kalın dilimlere kesiyorsunuz ve onları da biraz kızartıyorsunuz. Tost ekmeklerini fırının ızgara kısmında alt üst çevirerek kıtırlaştırıyorsunuz. En son patlıcanları, domatesi, taze soğan ve marul gibi yeşillikleri ekmeğin arasına koyup, hafif tuzlayıp afiyetle yiyorsunuz. Buzlukta satılan fast food kızarmış patatesleri de fırına verip sandviçinize ekleyebilirsiniz; çok yakışır.

2 yorum:

Hulya dedi ki...

ufff nasil canim cekti bilemezsin.yanliz ekmekler kitir kitir olunca yemesi zor oldumu icindkilerle?yani dokuluyormu icindekiler yerken:)?

kalimeero dedi ki...

Ekmek sogursa dedigin gibi olur. Sandvici ekmek sicakken yapiyorsun ve hafif bastirip yiyorsun; hicbir sey dokulmuyor. Bu tur sandviclere country style tas firin ekmegi iyi gidiyor. Yumusak sandvic ekmegini pek sevmiyorum ben cunku malzemeleri koyunca islak gibi oluyor ve cabuk yirtiliyor.