13 Eylül 2006
Fasulye turşusu
Karadenizli olduğumuz için bizde bu turşu çok yapılır. Benim kendi başıma bu ikinci denemem. İlk yaptığım çok güzel olmuştu, anneminkini aratmıyordu. İnşallah bu da öyle olur. Fasulyeleri, 4-5 sarımsak ve 2 biberi temizliyorsunuz. Fasulyeleri 10 dk. kadar kaynatıp soğumaya bırakıyorsunuz. Daha sonra kavanoza fasulyeleri diziyorsunuz, aralara da bütün ve doğranmış biber ve sarımsakları yerleştiriyorsunuz. Sirkeli, tuzlu temiz suyu üzerlerini kapatacak şekilde kavonoza boşaltıyorsunuz ve kapağını sıkıca kapatıyorsunuz. 3 hafta bu şekilde bekleyecek. Yerken de yağda soğanı kavuruyorsunuz, sonra bir kavanozun yarısı kadar turşuyu tavaya ekliyor ve 10 dakika kadar çevire çevire kavuruyorsunuz. İsterseniz turşuyu katmadan biraz salça da ekleyebilirsiniz. Biz bu yemeğin yanına patates püresi yeriz. Kıtır kıtır taze ekmek ve çay da olursa değmeyin tadına. mmm.. Turşuların olacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. Yalnız biraz acı oluyor ona göre. Acı istemiyorsanız biberleri bütün katın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
aaaa cok guzel gozukuyor,tursular olunca beni cagir olur mu:)?
Bak hic sesim cikmiyor goruyorsun. Bir inciri paylasamiyordum, simdi bir de fasulye tursusu cikti:)) Hele olsunlar da bir seyler dusunuruz, sen yabanci sayilmazsin;)
:)
Yorum Gönder