19 Eylül 2006

Kısır


Kısırı yaparken ben bulguru seçtikten sonra soğuk suyla hafif yıkıyorum. Sonra çok az kaynamış suya biber salçası karıştırıp kısırın üzerine döküyorum. Kapağını kapatıp tamamen suyunu çekmesini bekliyorum. Ardından yeşillikleri doğrayıp bulgura karıştırıyorum ve zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip servis yapıyorum.

6 yorum:

Hulya dedi ki...

kacidiklarimin listesi basliyor demekki...kisira bayiliyorum ben..

kalimeero dedi ki...

Bu kisiri Cumartesi gunu esimle ikimize yapmistim. Kacirmadin yani:) Pazar gunu yaptiklarimin resmini cekmedim. Havuclu, yesillikli patates puresi, mantarli ve peynirli-sucuklu borek, sosis-ekmek, cikolatali kek ve yunan salatasi vardi. Simdi boyle saydik, aynilarindan sana yapmak farz oldu:)

Hulya dedi ki...

kesinlikle ne o oyle yahu sosli ekmek yunan salatasi falan..bende isterim :)

kalimeero dedi ki...

Tamam, sana sozum olsun.

Hulya dedi ki...

baksana dusundum de walla ben sen buraya ne koyarsan istiyorum:)tursunu istemisim bunlari falan..yoksa benim yuzumden mi kac gundur bisey eklemiyorsun sitene?

kalimeero dedi ki...

:))) Allah iyiligini versin Hulya. Sen istersin de ben yapmaz miyim?:) Derslerden dolayi siteye ancak firsat buldukca ve yeni seyler pisirdikce eklemeler yapabiliyorum. Son gunlerde biraz da formatiyla ilgilendim.