
Sosuna karışık dediğime bakmayın, bu yemeğe başka isim bulamadığımdan..:) Patlıcanları kızartmak yerine dilimleyip folyonun üzerine dizdim ve 400F derecede yumuşayıncaya kadar pişirdim. Diğer tarafta iki-üç kaşık zeytinyağında, doğradığım biberleri ve hilal şeklinde incecik kestiğim soğanları kızarttım. Üzerine dört kepçe domates sosu, birazcık su ve tuz ekledim ve pişmeye bıraktım. Fırından çıkardığım patlıcanları derince bir tavanın içine dizdim ve üzerine hazırladığım sosu dökerek birkaç dakika daha pişirdim. Sarımsak da eklenebilir sosa, ben unutmuşum. Ne isim vereceğimi bilemediğim gayet hafif bir yemek oldu. Sosa da benziyor, oturtmaya da, kızartmaya da..:)
9 yorum:
super gorunuyor,tadini oylemiydi?
aslinda iyi fikir firinda pisirmek,yagda kizartmaktansa.guzel gorunuyor.ellerine saglik.
Ben de bugün akşam yemeğinin yanına böyle bir lezzet düşünüyordum, kali, çok hoş görünüyor. Canım altaki şiir, sayfam için hazırladığım yazıya çok uygunluk arzetmekte, müsaadenle almak istiyorum. Sevgiler.
hulya, bunu iftardan sonra yaptigim icin sahurda yedik. Soguk soguk, yaninda beyaz peynirle yedik. Tadi harikaydi.
akcahan, tabii ki kullanabilirsin siiri.
gerçekten çok hafif bir yemek kızartma yerine daha sağlıklı eline sağlık Ebru
Çok hafif bir yemek olmuş,ellerine sağlık.
Canım çok lezzetli görünüyor,ben çok severim patlıcanla yapılan herşeyi.Birde yanına sos olunca muhteşem olur,çok da hafif olmuş ellerine sağlık.Sevgiler..
Patlıcan harika bir sebze bence. Kızartması biraz ağır oluyor tabii. Ama böyle hakkaten hafif olur ve de kızartmayı aratmaz diye düşünüyorum. Topan patlıcanla iri yuvarlak dilimler halinde de olur herhalde değil mi? Ellerine sağlık...
Biraz arastirdim, bu yemek biraz farkli bir tarifle Denizli yoresine aitmis ve adi da 'Patlican Utme' diye geciyor. Bostan patlicanindan yapiliyor.
Yorum Gönder