28 Ekim 2006

Mantar turşu kavurma


Yağda soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Mantar turşusu, birkaç biber turşusu, acur ve taze kiraz domatesleri ekleyip beş dakika kavuruyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Domates, lahana ve havuçtan oluşan karışık turşu kavurma da nefis oluyor çayın yanına. O da aynı şekilde hazırlanıyor.

6 yorum:

umran dedi ki...

Mantar tursusunu nasil yapiyorsun kalimeero?yazarsan sevinirim.

kalimeero dedi ki...

Mantar tursusu yapmayi hic denemedim umran. Bunu esim hazir almis, ben de pratik kavurmasini hazirladim.

Hulya dedi ki...

ben snein verdigin tursulari vicdan azabindan yiyemedim uzun bir sure,sonunda ramazanin son gunu iftara yaptim,kavurdun tursulari vehatirladim o tadi.yumurta kirsak oluyormuydu ona?galiba ben oyle yemistim bir arkadasin evinde.
ben bu tursu kavurma isine bayildim yani

kalimeero dedi ki...

Hulya yumurtalisini hic bilmiyorum ben. Fasulye mucveri diye bir tarif var belki ona benzer kirarsan. Hem bu neyin vicdan azabi boyle bakiyim? Askolsun hulya, alemsin he.:)

Damak Tadı dedi ki...

Mantar kavurman da super olmuş ellerine sağlık,afiyetler olsun.

kalimeero dedi ki...

Gul sagolasin. gercekten acili acili cok seviyorum ben tursu kavurmayi. Sen de bilirsin bu tursu islerini. hemsehrim benim:)